De Ontbijt Yoghurttaart met Havermout 2.0 kon niet uit blijven na de heerlijke eerlijke gezonde ontbijttaart. De ontbijttaart valt erg in de smaak en niet alleen voor ontbijt maar ook lekker als je uit je werk komt of uit school. Met deze taart kun je zo leuk variëren en nu doordat ik de citroen vervangen heb door sinaasappel ( tip van een volgster) is de taart iets minder zuur en nog lekkerder gevonden door man en kinderen.
Ontbijt Yoghurttaart met Havermout 2.0
Wat heb je nodig?
500 gr (schapen)yoghurt
1 banaan
250 gr schoongemaakte aardbeien
6 blaadjes gelatine
sap van 1 sinaasappel
2 el kokosolie
1 el honing
7 el havermout
1 tl kaneel
Rood en blauw fruit naar keuze
bakvorm van Ø18 cm
bakpapier
steelpannetje
Hoe maak je het?
Doe de blaadjes gelatine in een kommetje water.
Zet de oven aan op 150 graden.
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
Pak een steelpannetje en verwarm hierin de kokosolie en de honing. Zodra dit vloeibaar is haal je het van de warmtebron en meng je de 7 eetlepels havermout en de theelepel kaneel hierdoor.
Lepel dit mengsel in de springvorm en verdeel dit mooi op de bodem met de achterkant van een lepel. Bak de bodem in 10-15 min lichtbruin. Laat deze goed afkoelen.
Doe de yoghurt in een blender en voeg de banaan en 8 aardbeien hierbij. mix dit goed door elkaar.
Zet dit even aan de kant.
Maak het steelpannetje schoon en pers 1 sinaasappel uit. Doe de sap in het pannetje.
Haal de gelatine uit het water en knijp de gelatine zachte uit. Doe de blaadjes in het sinaasappelsap en verwarm dit in het pannetje zachtjes en roer goed door. Als de gelatine helemaal opgelost is kan de pan van de warmtebron af.
optioneel; halveer de rest van de aardbeien en schik deze langs de kant van de springvorm.
Schenk de fruityoghurt rustig en al roerend bij de gelatine-sinaasappelmengsel in het pannetje. Roer normaal goed door en schenk dit op de havermout bodem in de springvorm.
Geloof me, dit gaat goed komen!! Het lijkt te vloeibaar maar het stijft straks vanzelf op.
schik de fruit naar keuze rustig in de taart , èèn voor èèn. sommige zakken naar beneden en er blijft ook echt wat drijven in de taart.
Nu voorzichtig in de koelkast zetten en na een uur of 2-3 is hij klaar om geproefd te worden!!!