appel-stroopwafeltaart
ingrediënten;
200 gr speltmeel
50 gr amandelmeel
30 gr havermout
125 gr roomboter of kokosolie
1 ei
75 gr kokosbloesemsuiker ( plus wat extra voor door de vulling)
1 tl bakpoeder
1 flinke eetlepel kaneel
3 stroopwafels
4-5 appels geschild en in stukjes
taartblik ( 18 cm )
bakpapier
deeghaken
keukenmachine
Hoe maak je het?
Zet de oven op 160 graden
— Pak een grote mengkom en doe hier de speltmeel, amandelmeel, boter, suiker, bakpoeder en het ei in.
— Meng met de deeghaken of met de hand tot een deegbal.
—Schil de appels en snij ze in kleinere stukjes, meng met kaneel en de gewenste hoeveelheid suiker.
— maak van de stroopwafels kleine stukjes.
— Duw 3/4 van het deeg op de bodem en zijkanten van het bakblik. plakt het te erg? strooi er wat speltmeel op en druk goed aan.
— Vul nu de bodem met de een handje stroopwafel-kruimels (bewaar een beetje) en daarna het appelmengsel erop.
— Mix de rest van het deeg plus de havermout heel snel met de mixer tot kruimeldeeg en strooi dit op de taart.
— na 30 baktijd strooi de rest van de stroopwafel-kruimels over de taart.
Bak nu de taart gaar in ongeveer 40-45 min bruin