appel-stroopwafeltaart

appel-stroopwafeltaart is hier een terugkomend feit. Te lekker, je herkend het wel. En aangezien ik weer wat appels over had, moest het er weer van komen. Deze taart is op een woensdagmiddag zo op!

appel-stroopwafeltaart

ingrediënten;
200 gr speltmeel
50 gr amandelmeel
30 gr havermout
125 gr roomboter of kokosolie
1 ei
75 gr kokosbloesemsuiker ( plus wat extra voor door de vulling)
1 tl bakpoeder
1 flinke eetlepel kaneel
3 stroopwafels
4-5 appels geschild en in stukjes

taartblik ( 18 cm )
bakpapier
deeghaken
keukenmachine
Hoe maak je het?

Zet de oven op 160 graden
— Pak een grote mengkom en doe hier de speltmeel, amandelmeel, boter, suiker, bakpoeder en het ei in.
— Meng met de deeghaken of met de hand tot een deegbal.
—Schil de appels en snij ze in kleinere stukjes, meng met kaneel en de gewenste hoeveelheid suiker.
— maak van de stroopwafels kleine stukjes.
— Duw 3/4 van het deeg op de bodem en zijkanten van het bakblik. plakt het te erg? strooi er wat speltmeel op en druk goed aan.
— Vul nu de bodem met de een handje stroopwafel-kruimels (bewaar een beetje) en daarna het appelmengsel erop.
— Mix de rest van het deeg plus de havermout heel snel met de mixer tot kruimeldeeg en strooi dit op de taart.
— na 30 baktijd strooi de rest van de stroopwafel-kruimels over de taart.

Bak nu de taart gaar in ongeveer 40-45 min bruin