havermout bammetjes

Havermout bammetjesgezonde havermout bammetjes zijn super lekker en handig voor als je het weer eens druk hebt(wie herkent dat niet tegenwoordig) iedereen is druk en onderweg en soms schiet het gezonde eten er dan bij in. Tja dat moeten we natuurlijk niet hebben. deze havermout bammetjes zijn gevuld met lekkere voedzame ingrediënten waarmee je even lekker door kan gaan met een vol maagje. Makkelijk voor onderweg, voor werk, school, na de sport en noem maar op. ik geef je het recept voor twee koeken want zo blijven ze lekker vers.

gezonde havermout bammetjesHavermout bammetjes

ingrediënten

1/2 banaan ( de rest eet je tijdens het bakken op )
45 gr havermout (glutenvrij)
1 flinke eetlepel notenpasta (pindakaas)
1 ei
handje rozijnen
2 el zaden en/of pitten naar keuze
1 tl kaneel

bakplaat en bakpapier
Hoe maak je ze?

zet de oven aan op 180 graden

Doe al de ingrediënten in een kom en prak alles met een vork door elkaar.
verdeel het in twee gelijke stukken. Is het te droog om koeken van te maken? voeg een klein beetje water erbij.
leg het bakpapier op de bakplaat.
Vorm hierop de twee havermout bommetjes. is het deeg iets te plakkerig? met natte handen gaat het beter.
let op dat de rozijn niet bovenop de koeken te zien zijn, stop ze wat onderop want anders verbranden ze en dat is niet zo lekker. Als je het lekker vind kun je de bammetjes nog bestrooien met havermout.

Bak de havermout bammetjes af in ongeveer15 min. kijk tussendoor even of ze niet te bruin worden, elke oven is anders.

laat ze goed afkoelen en bewaar ze daarna in een trommeltje
Ze blijven twee dagen echt lekker

#tipvanflip je kan er natuurlijk ook kleinere koekjes van maken! houd dan een korte baktijd aan.

Heb je de smaak te pakken om zelf al dat hele lekkers zelf te maken? kijk dan HIER voor nog meer gezondere tussendoortjes