gezonde havermout bammetjesHavermout bammetjes
ingrediënten
1/2 banaan ( de rest eet je tijdens het bakken op )
45 gr havermout (glutenvrij)
1 flinke eetlepel notenpasta (pindakaas)
1 ei
handje rozijnen
2 el zaden en/of pitten naar keuze
1 tl kaneel
bakplaat en bakpapier
Hoe maak je ze?
zet de oven aan op 180 graden
Doe al de ingrediënten in een kom en prak alles met een vork door elkaar.
verdeel het in twee gelijke stukken. Is het te droog om koeken van te maken? voeg een klein beetje water erbij.
leg het bakpapier op de bakplaat.
Vorm hierop de twee havermout bommetjes. is het deeg iets te plakkerig? met natte handen gaat het beter.
let op dat de rozijn niet bovenop de koeken te zien zijn, stop ze wat onderop want anders verbranden ze en dat is niet zo lekker. Als je het lekker vind kun je de bammetjes nog bestrooien met havermout.
Bak de havermout bammetjes af in ongeveer15 min. kijk tussendoor even of ze niet te bruin worden, elke oven is anders.
laat ze goed afkoelen en bewaar ze daarna in een trommeltje
Ze blijven twee dagen echt lekker
#tipvanflip je kan er natuurlijk ook kleinere koekjes van maken! houd dan een korte baktijd aan.
Heb je de smaak te pakken om zelf al dat hele lekkers zelf te maken? kijk dan HIER voor nog meer gezondere tussendoortjes