oke ik hou op met sinterklaasliedjes zingen, maar speculaascake is echt niet alleen voor de decembermaand of voor sinterklaas. Speculaas is altijd wel lekker bij een bakkie koffie of thee. deze cake is makkelijke melkvrij en glutenvrij te maken. En de speculaascake is heerlijk!
speculaascake
Ingrediënten:
– 200 gr havermeel
– 100 gr (kokosbloesem)suiker
– 4 eieren
– 2 el koek en speculaas kruiden
– 50 gr kokosolie (zacht)
– 50 gr yoghurt (ik gebruikte geitenyoghurt maar sojayoghurt kan ook)
– 1 1/2 tl bakpoeder
– snufje zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de olie of boter tot deze vloeibaar is. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door zodat je geen klontjes hebt. Giet het beslag in je ingevette cakeblik, garneer met havervlokken en zet de speculaascake in de oven voor 40 minuten. Check even met een satéprikker of je cake droog is van binnen, dan is hij goed.
Wil je de cake liever glutenvrij? vervang dan de havermeel voor 100 gr amandelmeel en 100 gr boekweitmeel.