De bouillon vries ik per portie van 1 liter in, zodat ik het er zo uit kan halen per pannetje soep.
succes! veel plezier en eet smakelijk……
Zelf bouillon maken
Dit recept is voor +/- 3 liter bouillon
Ingrediënten;
2 schijven runderschenkel ( slager )
2 uien
2 grotere wortels
2 stengels bleekselderij
1 prei
bosje tijm
2 laurierbladen
vers gemalen peper
wat gemalen roze himalaya zout
Grote pan
Hoe maak je het?
Men nemen een grote pan met 3 liter water en een portie grote zin om dit gewoon een keer te doen, want dit is leuk!! Zet de pan op de warmte bron en laat de ronder schenkels in het water glijden. maak de groentes schoon en snijd deze in grote grove stukken en doe ook in de pan. Nu het laurier en het bosje tijm erbij. en maal wat peper en zout erbij. klaar? top!
Breng het bouillon wordende water aan de kook en zet het vuur ( of kookplaat) lager.
Laat deze pan zeker een uur of 4-5 lekker zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Als de tijd voorbij is en je huis ruikt nu ook nog eens heerlijk, gaan we de bouillon afgieten door de zeef. De schenkels vis ik er altijd uit en ontleed deze. Het mooie vlees doe ik terug in de bouillon.
Schenk de soep nu over in bakjes, als deze afgekoeld is kun je deze invriezen of een week in koelkast bewaren.
Kijk voor soep recepten Hier! vervang dan de bouillon blokjes voor deze verse bouillon!
One thought on “Zelf bouillon maken”
Comments are closed.