Uiensoep
Ingrediënten;
4 el olijfolie ( lichte )
4 uien
2 teentjes knoflook
2 el (spelt)bloem
klein bosje tijm
1 laurierblaadje
1 liter bouillon zelfgemaakte of van bouillonblokjes
1 el ketchup manis
flink wat gemalen peper
en wat roze himalaya zout naar smaak
Hoe maak je het?
Ontdoe de uien van hun velletje en snij ze in dunne ringen. Verhit de olie in de pan fruit hier de uien in. Voeg nu de knoflook (in kleine stukjes gesneden)erbij en roer erdoor.
Voeg nu de twee eetlepels bloem en flink wat gemalen peper erbij. roer dit er goed doorheen en zet de warmtebron laag. Deksel er op doen en even 4-5 min laten staan zo.
Voeg nu het bouillon en de ketchup manis erbij er roer er goed door. Als laatste het laurier en het bosje tijm erbij en breng het nu aan de kook. Als de uiensoep kookt zet je de warmte bron laag en laat de soep 20 min. zachtjes koken.
Haal de tijm en het laurier uit de pan en breng de soep eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
eet smakelijk!!