Spelt-havermout-speculaaskoekjes

Spelt havermout speculaaskoekjes

Na al die koekjes van mijn dochter hunkerde ik weer naar gezondere koekjes. Al die suikers stijgt naar je hoofd joh! En nu met dat al die kruid en pepernoten al in de winkels maakte ik deze Spelt-havermout-speculaaskoekjes. Ze zijn heerlijk bros en kruidig. Makkelijk te maken ook. Heb je nu geen havermeel in huis? Blender dan wat havermout fijn in de blender of keukenmachine.

Wat heb je nodig voor 30 Spelt-havermout-speculaaskoekjes?

-150 Gr speltmeel

-200 Gr havermeel

-100 Gr kokosolie ( zacht )

-100 Gr suiker ( kokosbloesemsuiker )

-2 eieren

-2 tl bakpoeder (wijnsteenbakpoeder )


-1 el speculaaskruiden

-Amandelen

Hoe maak je de Spelt-havermout-speculaaskoekjes?

Verwarm alvast de oven voor op 175 graden.
Zorg dat de kokosolie al wat zachter is, dat is wat makkelijker kneden.
Doe al de ingrediënten( behalve de amandelen) in een mengkom en kneed tot een mooie deegbal.
Is het deeg iets te plakkerig? Doe er wat speltmeel bij.
maak nou kleine balletjes (ik had er 30) en druk ze plat op de plaat met drie vinger of een vork.
Ik had 15 koekjes per plaat.
Doe de amandel erop.
Bak Spelt-havermout-speculaaskoekjes 12-15 minuten af in de oven.

klik hier voor nog meer KOEKJES