knapperige havermout koekjes

knapperige havermout koekjes

Deze knapperige havermout koekjes zijn meer dan goed gekeurd in Huize Heemskerk.
Door de toevoeging van speltbloem zijn ze lekker knapperig.
De bloem is natuurlijk ook te vervangen door gewoon bloem of als je ze glutenvrij wil maken vervang je het door amandelmeel en boekweitmeel.

 

ingrediënten;

65 gram roomboter
100 gram (kokosbloesem) suiker
2 eieren
200 gram speltbloem
150 gram havermout
1 tl bakpoeder
snufje zout
en een flinke eetlepel kruiden. bijv pumpkinspices speculaaskruiden of kaneel

 

Hoe maak je ze?

Zet de oven op 180 graden.

Doe de ei, suiker en de boter in een mixkom en roer dit goed door elkaar. voeg dan de rest van de ingrediënten erbij. roer met een lepel alles goed door elkaar. Maak er dan een deegbal van.
Bekleed nu de bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg kleine balletjes en druk deze plat op de bakplaat. bak ze per plaat af in 15 minuutjes.
Laat de koekjes goed afkoelen en bewaar ze in een koektrommel of een glazen weckpot.

kijk Hier voor meer Koekrecepten