tofu-cheesecake

Ik had gelezen over zijde tofu en werd toch nieuwsgierig. Wilde hier toch heel graag een Tofu-cheesecake van maken. En gelukt! Istie niet mooi? Ik vind de smaak heerlijk en vind dit echt een super alternatief voor als je niet tegen koemelk en gluten kan. Gewoon maken en zelf proeven.

Tofu-Cheesecake

Ingrediënten voor de bodem:
150 gr amandelmeel
Snuf zout
3 el kokosolie
2 el agavesiroop

Ingrediënten voor de vulling:
400 gr zijdetofu ( verkrijgbaar bij ekoplaza )
100 gr amandelmeel
Rasp van 1 limoen
2 tl bourbon vanille poeder ( verkrijgbaar bij ekoplaza )
Snufje zout
1/2 tl amandelextract
2 el arrowroot ( ekoplaza , reformwinkel, markt )
5 el rijstsiroop
4 el agave of ahornsiroop

Vorm van 20 cm doorsnee

Hoe maak je het?

Zet de oven op 175 graden. Vet de springvorm in.
Meng alle ingrediënten van de boden en bedek hier de bodem mee. Ik had een klein opstaand randje ( zie foto).
Bak de bodem in 10-12 min lichtbruin. En laat daarna even afkoelen.

Laat de tofu uitleggen in een zeef. Doe deze dan in een mengkom/blender. Voeg de rest van de ingredienten erbij.
Meng totdat er een romige massa ontstaat. Doe dit mengel op de bodem en strijk de bovenkant glad.
Bak dit geheel in de oven af in ongeveer  1  uur. Kijk af en toe dat hij niet te bruin word. Dek dan af met een deksel/ of alluminiumfolie.
Heb je een heteluchtoven? Draai de taart een keer of twee een beetje voor gelijke bruining. Laat de taart afkoelen. En zet dan nog twee uur in de koelkast

het is een aangepast recept uit het boek (h)eerlijk van Gwyneth Paltrow.