220 gr roomboter
150 gr amandelmeel ( plus wat extra )
200 gr speltmeel
75 gr kokosbloemsuiker
1 ei
75 gr havermout
1 pond kersen ontpit en in stukjes
5 – 6 el jam ( ik had lekker nog zelf gemaakte)
rechthoekige bakvorm.
hoe maak je het?
zet de oven op 175 graden
Doe de amandelmeel, speltmeel, boter, ei en de suiker in een mengkom en kneed tot een deeg bal.
gebruik 3/4 deel voor de bodem. bekleed de bodem eerst met bakpapier.daarna met het 3/4 deel deeg. strooi wat amandel meel over de boden en druk mooi gelijk aan.
Meng de ontpitte kersen met de jam. en lepel dit over de bodem.
Zet nu de garde op de keukenmachine en meng de rest van de deeg met het havermout en mix tot dat er een kruimeldeeg ontstaat. strooi dit over het kersen mengsel.
bak nu de taart af in 40-45 min bruin.
vervang de kersen eens door bordessen, appel, aardbeien of ander fruit!