soms rommel je wat in de keuken en soms komen daar best leuke recepten van, zoals deze taart.
Ik wilde eigenlijk chocolade repen maken met havermout en hazelnoten maar bedacht dat ik daar ook wel een taartbodem van zou kunnen maken. en zo kwam dit plaatje tot stand. met heerlijke vulling van kokosyoghurt, die jezelf natuurlijk ook kan vervangen door gewonen yoghurt. veel maak plezier!
nodig voor de bodem;
200 gr pure chocolade ( ik had 85 %)
100 gr hazelnoten
50 gr havermout
Smelt de chocolade au bain marie( kommetje boven heet water). Blender de hazelnoten even kort.
Meng nu de gesmolten chocola met havermout en de gehakte hazelnoten. bekleed hier mee je taartbodem. Ik had een hoge taartblik van ø18 cm.
zet dit nu zeker een uur in de koelkast.
de vulling;
600 ml kokosyoghurt
5 gelatineblaadjes
60 ml water
3 el honing
3 el kokosrasp
optioneel verse vanille
Zet de gelatineblaadjes even in een kommetje met water. Meng nu de yoghurt met de rasp en honing en de eventuele vanille. Doe de 60 ml water in een steelpan en verwarm. Knijp de gelatineblaadjes uit en vermeng dit in het verwarmde water met een garde.
Meng nu dit mengsel door de yoghurt en vul met dit mengel de chocolade-taartbodem.
en zet weer terug in de koeling.
Na 3 kwartier versier je naar eigen smaak de taart met rood/blauw fruit en kokosrasp. maar ook lekker met geraspte chocola en kokoschips.