Cheesecake de luxe
Ingrediënten:
bodem:
150 gr. amandelmeel
3 el.roomboter
2 el. agave siroop
Vulling:
270 gr kwark of yoghurt
50 gr roomboter
2 eierdooiers
4 eiwitten
25 gr bloem
20 gr suiker
sap van een halve citroen
125 gr bosbessen (rol deze van te voren even door een eetlepel bloem
om te voorkomen dat ze tijdens het bakken allemaal naar de bodem zakken).
1 tl vanille aroma
Springvorm: 18 cm
Hoe maak je het?
Zet de oven aan op 110 graden.
Bedek de bodem van de springvorm ondertussen met bakpapier en vet de
randen in met boter.
Split de eieren alvast en voeg twee extra eiwitten toe aan de eiwitten zodat je
vier eiwitten in een kommetje hebt. Je houd nu 2 keer eigeel over voor mayonaise! (tip)
Doe het amandelmeel, de roomboter en agave siroop in een pannetje op een laag vuurtje.
Vervolgens kun je het deeg in de deegvorm drukken tot een mooie bodem.
Meng met een garde de kwark samen met de bloem en citroensap.
Net zo lang tot je geen klontjes meer hebt.
Klop de boter luchtig en voeg dan de helft van de suiker, de vanille
en de eierdooiers toe. Roer dit alles door elkaar.
Klop de eiwitten samen met de overgebleven suiker luchtig totdat je
de kom op zijn kop kan houden `(bij wijzen van spreken). Spatel dit dan ook door
het kwarkmengsel. Giet het mengsel dan in de springvorm en Voeg als laatste
de 125 gram blauwe bessen toe en roer deze er voor voorzichtig doorheen.
Zet de springvorm in de oven. Zorg ervoor dat er onderin de oven een
oven bestendig bakje staat dat voor de helft gevuld is met water.
Dit is goed voor de luchtvochtigheid. Zet de cheesecake in het midden van de oven
op het rooster en bak deze ongeveer 1 uur. De taart is nog niet zo stabiel
wanneer je deze uit de oven haalt. De substantie wordt steviger wanneer
je de taart af laat koelen.
Tipvanflip voeg eens stukjes witte chocolade in het recept erbij.
Dit recept is geinspireerd door eefsfood