be-my-valentine

be-my-valentine !!! Zo goed worden als Marike van Oh.my.Pie word ik niet….. maar dit recept moet te doen zijn voor iedereen! wat is Marike goed! een tovenares zeg! En wil haar bedanken met dit recept dat ik met jullie mag delen. de taart is heerlijk! dus succes!

nodig;

Springvorm: #16 cm

Ingrediënten:

Bodem:
-50 gr. amandelmeel
-50 gr. boekweitmeel
-5 verse dadels
-handje pecannoten
-1 el kaneel
-1 el kokosolie
-snufje zout

Vulling:
750 gr. soja yoghurt, Griekse yoghurt of geitenkwark
7 blaadjes gelatine
3 el honing, oerzoet, agave siroop
scheutje sinaasappelsap
100 gr. blauwe bessen

Topping:
200 gr. bosvruchten
2 blaadjes gelatine

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
Doe de amandelmeel, boekweitmeel, dadels kaneel en kokosolie in een mengkom. Kneed de ingrediënten goed door elkaar tot een soepel deeg.
Bekleed de onderkant van een springvorm met bakpapier en zet de springvorm en bovenop.
Verspreid het deeg over de bodem druk deze goed aan met de onderkant van een lepel.
Strooi de gebroken pecannoten over de bodem met een snufje zout.
Zet de springvorm in de oven en bak de bodem zo’n 10 a 15 minuten af in de oven.
Week ondertussen de blaadjes gelatine in een kommetje water.
Mix de yoghurt met een mixer op hoge snelheid samen met het scheutje sinaasappelsap en het zoetmiddel voor zo’n 5 a 10 minuten.
Knijp de blaadjes gelatine uit en verwarm deze in een pannetje met een klein beetje water op een laag vuurtje. Wanneer deze is opgelost kun je dit mengsel toevoegen aan het yoghurt mengsel.
Mix het cheesecake mengsel nogmaals op hoge snelheid door elkaar. Met een beetje geduld zul je zien dat het vanzelf een luchtig mengsel wordt!
Proef ondertussen of het mengsel op smaak is, zo niet? Voeg dan nog wat zoetmiddel of sinaasappelsap toe.
Wanneer de bodem is afgekoeld kun je de helft van het yoghurt mengsel in de vorm gieten. Zet de vorm even in de koelkast zodat de eerste laag wat op kan stijven.
Verdeel daarna de bosbessen over de witte laag en roer het overgebleven yoghurtmengsel goed door elkaar.
Vervolgens kun je dit prachtige fluwelen goedje over de blauwe bessen heen gieten.
Zet de cheesecake in de koelkast zodat deze goed op kan stijven.
Week ondertussen de blaadjes gelatine voor topping in een bakje water. Knijp deze vervolgens uit en verwarm ze in een klein laagje water samen met de bosvruchten op een laag vuurtje.
Wanneer de cheesecake stijf genoeg is kun je het kleurrijke mengsel over de cheesecake draperen.
Zet de taart nog even in de koelkast voordat je de taart aan kunt snijden.
Geniet van dit Koninklijke taartje!

dit recept is van @oh.my.pie (instagram) en klik HIER voor  nog meer mooie glutenvrije recepten op haar website!!!