Zelf chocola maken is ten eerste gewoon heel erg leuk om te doen enne Homemade chocola is ontzettend lekker als je van goed pure chocola houdt. En als je het zelf maakt kun je zelf de vulling bepalen.
Homemade pure chocola
Wat heb je nodig?
150 gr cacaoboter
60 gr raw cacaopoeder
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing of kokosbloesemsuiker
wat (himalaya) zout
120 gram Rauwe Noten naar keuze
ik had pecannoten pistachenoten en amandelen
2 eetlepels kokos rasp
Eventueel als je dat lekker vind, wat rozijnen of krenten!
Ik vind dat wel erg lekker maar de rest in huis niet!
Hoe maak je het?
Hak de cacaoboter wat fijner om het makkelijker te laten smelten. Doe de cacaoboter in een steelpannetje en verwarm dit heel langzaam op een klein pitje (gasstel).
Voeg hierbij de twee eetlepels kokosolie en de honing of suiker.
Als alles is gesmolten haal je de pan van het fornuis af.
Voeg nu de rest van de ingrediënten erbij. Giet het nu is en schaal met bakpapier. Zorg wel dat de schaal niet te klein is want een reep van 4cm dik is niet echt lekker.
Zet de schaal nu in de vriezer voor ongeveer 1 uurtje.
Zodra de chocolade hard is kusje er brokken van breken.
Ik bewaar de brokken chocola in een afsluitbare bak in de koelkast.
veel plezier met maken en eet smakelijk!