Appelbeignets vinden ze hier in huis heerlijk! Het liefst het jaar rond. Appelbeignets zijn simpel te maken en kunnen volgens mij echt niet mislukken. U kunt ze makkelijk ook glutenvrij maken zie onderaan het recept.
ingredienten;
1 flesje bier
200 gram (spelt)bloem
snufje zout
1 ei
5 goudrenetten
kaneel
poedersuiker
Schil eerst de appels en verwijder het klokhuis. Snij nu de appels in dikke plakken.
Bestrooi de appels met kaneel.
Nu maken we het beslag. Meet 200 gram meel af in een kom en voeg het zout toe.
Roer met een garde rustig de inhoud van het flesje bier erbij. Als laatste roer je er nog even het eitje door.
Zet nu de frituur pan aan op 180 graden.
Haal de appels met behulp van twee vorken èèn voor èèn door het beslag en laat ze zachtjes in het frituurvet glijden. Bak de appelbeignets in ongeveer 4 min lekker bruin.
Ik laat ze afkoelen op een bord met een keukenpapiertje.
Bestrooi met poedersuiker en eet smakelijk.
Voor de glutenvrije variant kunt u het bier vervangen voor glutenvrij bier, deze is gewoon te koop in de supermarkt. Het bloem vervangt u door glutenvrije bloem.
Let wel op dat de glutenvrije recepten in vers vet gebakken moeten worden!