koekjes met pecannoten
ingrediënten;
150 gram pecannoten
100 gr zachte roomboter
125 gr speltbloem
3 el kokosbloesemsuiker
2 zakjes vanille suiker
wat roze Himalaya zout
Hoe maak je deze heerlijke koekjes?
Zet de oven op 175 graden.
Hak de 120 gr pecannoten fijn in de keukenmachine, de rest van de noten breek je in wat grovere stukken.
Doe nu al de ingrediënten in een mengkom en kneed (heerlijk met je blote handen) het tot een samenhangend deeg. Ik vind dit altijd zo leuk om te doen. proef nu eens aan het deeg, lekker he? Was nu je handen en maak ze goed droog.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Maak er nu ongeveer 14-15 balletjes van en druk ze iets aan op de bakplaat. Heb je nog wat pecannootjes over dan druk je er nog wat op de ongebakken koekjes.
Bak de koekjes bruin in 15 min.
Tip van Flip : vervang de pecannoten eens door andere nootjes! Wil je liever glutenvrij? Vervang dan de speltbloem door 50 gr amandelmeel en 75 gr boekweitmeel.
klik HIER voor nog meer koekjes!