200 gram speltbloem
2 tl wijnsteenbakpoeder
1/4 tl zout
50 gram kokosloesemsuiker
175 gr kokosyoghurt ( of yoghurt naar keuze)
70 gr kokosolie ( gesmolten)
3 eieren
60 gr eiwit ( vanille)
125 gr bosbessen
een flinke hand walnoten
cakeblik
een vel bakpapier
zet de oven op 175 graden ( let op elke oven is anders)
Doe de yoghurt, eieren, dadels en de kokosbloesemsuiker in een blender en mix tot een glad beslag. Meng in een andere kom het speltmeel, bakpoeder en het zout. voeg nu de gesmolten kokosolie en het yoghurtmengsel bij het meelmix en mix goed door elkaar heen. ongeveer 2 min. Voeg nu de Vanille proteïne poeder (eiwit) erbij en en mix nog even verder.
Meng de bosbessen met een theelepel speltbloem en roer er goed door heen. meng dan de bosbessen door het beslag en schep het in een, met bakpapier beklede cakeblik.
pak u een flinke hand walnoten en breek ze in stukjes en strooi ze over de cake. bak nu de cake af in +/- 45-50 min