Ik ben gek op wat lekkers bij de koffie of thee! wie niet? En zomers is een fris “gebakje” zo lekker!
Dus daarom deze kokosyoghurt spelt cake met framboos.
Soms duik je de koelkast in en kijk je wat er nog in huis is en zo komen de leukste en lekkerste baksels tot stand. Deze cake is niet gezoet, ik vind het echt niet nodig. Maar ben je gek op zoet? dan kun je het wat zoeten met bijv 3 eetlepels honing.
De combinatie kokos, citroen en framboos is echt verrukkelijk!
Ik zelf snijd de cake in plakken en vries ze per twee plakjes in zodat ik altijd wat lekkers in huis heb, of voor mee onderweg. Met de ingrediënten kun je uiteraard “spelen”. Andere yoghurt? no problemo! ander fruit? doen! sinaasappelrasp? ook lekker! Anders soort bloem? Ik zeg gewoon proberen. Veel bakplezier en eet smakelijk!!
kokosyoghurt spelt cake met framboos
ingrediënten;
300 gram kokosyoghurt
65 gr kokosolie (zacht)
250 gram speltbloem
1 el wijnsteenbakpoeder
2 eieren
snuf himalaya zout
rasp van 1 citroen
125 gr frambozen
1 cakeblik
bakpapier
Hoe maak je het?
Zet de oven op 160 graden (hetelucht)
een andere oven moet iets hoger
Doe al de ingrediënten (behalve de frambozen!) in een mengkom en mix tot een mooi beslag.
Was de frambozen en laat ze goed uitlekken.
Roer dan voorzichtig de frambozen door het beslag.
Bekleed het bakblik met het bakpapier.
Spatel het beslag in het bakblik en bak de cake in ongeveer 40-45 min gaar.
laat de cake goed afkoelen en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
bewaar de cake in de koelkast.
Wist u dat ik nog veel meer (h)eerlijke recepten heb? Wist u dat is ook een kookboek heb met heel veel lekkere recept van ontbijt tot toetje? klik hier om Natalie’s kookboek te bestellen
Voor nog meer Cake? KLIK HIER