En toen had ik dus amandelmelk gemaakt en dan houd je amandelpulp over. Wat zou ik daar nou eens van bakken??? Mijn man zegt gelijk; oh lekker een bananenbrood! tja ik ben meer van de hartig en niet zo zeer van het zoet. Dus dacht ik, ik ga even aan de slag met wat kruiden en groentes. En al zeg ik het zelf, goed gelukt en een prima vervanger voor brood. En zo wordt het courgette bananenbrood met tijm geboren…….
courgette bananenbrood met tijm
Ingrediënten
3 bananen
4 eieren
4 el appelmoes ( zonder suiker)
250 gr amandelpulp ( of amandelmeel )
200 gr havermeel
3 el chiazaad
100 gr zonnebloempitten ( plus wat extra )
1 courgette ( geraspt )
2/3 el tijm
flink wat gemalen zeezout
2 cakeblikken
2 x bakpapier
Hoe maak je het?
Zet de oven op 170 graden
Doe de bananen, eieren en de appelmoes in de blender en mix dit tot een mooi beslag.
De rest van de ingrediënten in een mengkom en voeg dan de natte massa eraan toe.
Verdeel de massa over de twee met bakpapier bekleden blikken.
Bestrooi nu met zonnebloempitten
zet ze in de oven en bak af in 45-50 min.
klik HIER voor nog meer recepten van amandelpulp en het recept van amandelmelk