Bananenbrood moet ik gewoon op voorraad hebben. Dus nu eens Bananenbrood met walnoot en eens zonder dadel maar met kokosbloesemsuiker. Ik hoor vaker dat er mensen zijn die gewoon niet van dadels houden, dus vandaar deze variant een keer. Dit recept is echt een basis dus je kan er eindeloos mee variëren. En dat maakt het juist zo leuk! Iedereen kan bakken!! Geen amandelmeel en boekweitmeel in huis? vervang dit alles voor 200 gr meel naar keuze! liever geen walnoot? dan lekker niet of vervang het eens door chocolade. liever speculaaskruiden of chaikruiden? lekker doen!! succes met bakken en eet smakelijk! Bananenbrood met walnoot Ingrediënten: 3 bananen (plus 1 voor decoratie) Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bananen, eieren en kokosbloesemsuiker in een blender en mix dit op de hoogste stand tot één egale massa. Bak het bananenbrood vervolgens in 40 à 45 minuten gaar. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster. prima in te vriezen! klik HIER voor nog meer bananenbrood of cake!
3 eieren
100 gr kokosbloesemsuiker ( of welke suiker of honing je het liefst gebruikt)
100 gr. amandelmeel
100 gr. boekweitmeelmeel
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
1 flinke theelepel kaneel
50 gr walnoot (in wat kleinere stukjes gehakt) plus wat extra voor erop.
Neem een grote mengkom en meng hier de amandelmeel, havermeel, kruiden, zout en bakpoeder in. Voeg nu het gemixte bananenmengsel toe.
Roer het geheel goed door elkaar zodat er weer een egale massa ontstaat zonder klontjes. Spatel het mengsel nu in een cakeblik met bakpapier.
Bananenbrood met walnoot
Bananenbrood met walnoot