Bananenbrood met dadels en walnoten
Bananenbrood is altijd lekker! Voor tussendoor maar ook als ontbijt met een beetje roomboter en een bakkie koffie. Bananenbrood met dadels en walnoten heeft net meer een “bite” door de walnoten. Heb je nu net andere noten op voorraad dan kun je de walnoten door ook beter mee vervangen.
Bananenbrood met dadels en walnoten
Wat heb je nodig?
100 gr amandelmeel
100 gr havermeel
3 bananen
100 gr dadels
3 eieren
75 gr walnoten in kleine stukjes
1 el kaneel
1 el bakpoeder
snufje zout
Cakeblik ( ingevet of met bakpapier)
Hoe maak je het?
Zet de oven op 170 graden.
Doe de bananen, dadels ( zonder pit) en de eieren in de blender en mix tot een romig beslag.
Doe de meel, kruiden, bakpoeder en het zout in een beslagkom en roer dit even door elkaar.
voeg nu de romige massa uit de blender erbij. Als laatste roer je de noten door het beslag.
Schep nu het beslag in het cakeblik.
Bak deze nu af in 40 min in de voorverwarmde oven.
kijk met een saté prikker of het Bananenbrood met dadels en walnoten gaar is. komt de prikker er bijna droog uit, dan is het bananenbrood klaar!
Eet smakelijk!
ook lekker met wat appel en rozijnen