lemon cheesecake toetje in een glaasje op het moment ons favoriete toetje. Het wordt elke zondag gemaakt dus ook op oud en nieuw. Hiermee maak ik iedereen blij en het is zo makkelijk te maken.
Een culinair toetje!!
Wat heb je nodig?
300 gram philadelphia roomkaas (naturel)
250 ml slagroom
suiker naar jouw smaak
1 limoen
1 vanillestokje
6 bastogne koekjes
zelfgemaakte jam ( recept )
Hoe maak je het?
Klop de slagroom met de gewenste hoeveel suiker stijf. Doe in een andere kom de roomkaas.
Doe de rasp van de 1 limoen erbij plus sap van een 1/2 limoen. Voeg nu het merg van de vanillestok erbij en mix dit goed door elkaar. Als laatste mix je zachtjes de stijfgeklopte slagroom erdoor.
Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine.
Ik doe de lemon cheesecake-vulling altijd in een spuitzak zodat ik makkelijk de glaasjes kan vullen.
Nu gaan we de laagjes maken. We beginnen met de bastogne-kruimels, daarop de cheesecake en sluit af met een lepeltje jam.
Dit kun je al een dag van te voren maken.