ingrediënten:
Laag 1:
8 medjouldadels
150 gr ongebrande gemengde noten
2 el cacao door.
Laag 2:
160 Gr gemengde ongebrande noten
2 el honing
3 el gesmolten kokosolie
Laag 3:
200 Gr pure chocolade
2 el kokosolie
Bakvorm: Ik maak de snickers in de flexibele springvorm voor repen.
hoe maak je ze?
Laag 1, de bodem:
Als eerste gaan wij aan de slag met de eerste laag. Doe de wat fijner geknipte Medjoul dadels, noten en cacao in de blender en mix dit tot een egale massa. Verdeel het mengsel over de bodem van de vormpjes.
laag 2, de midden laag:
Doe de noten kort in de blender. doe nu de noten, honing en de gesmolten kokosolie in een mengkom en roer deze goed door elkaar zodat er een plakkerig geheel ontstaat, Proef of het mengsel op smaak is. Nog niet zoet genoeg? Voeg wat extra honing toe.
Schep het mengsel voorzichtig over de bodempjes in de vorm.
laag 3, de toplaag:
Smelt de pure chocolade samen met de kokosolie in een bakje boven een pan heet water, zodat er een egale chocolade massa ontstaat. Lepel dit vervolgens op de top van de repen zodat er een mooie toplaag ontstaat. Zet de vorm vervolgens in de diepvries en bewaar de repen daarin totdat je ze op wil eten.
2 thoughts on “healthy snickers”
Comments are closed.