Mijn naam is Lisa en ik ben 20 jaar. Sinds vorig jaar heb ik een grote passie ontwikkeld voor gezond koken en bakken. Ik had toen veel tijd (omdat ik was gestopt met mijn studie), dus ik was heel veel in de keuken te vinden. Toen ben ik ook op instagram begonnen als @kitchensweetkitchen om mijn recepten online te zetten. Inmiddels ben ik weer aan het studeren, maar blijft koken nog steeds mijn favoriete hobby. Het liefste maak ik elke dag weer iets nieuws. Heerlijk om in de kookboeken te duiken en nieuwe recepten uit te zoeken. Natuurlijk vind ik ook dat er een balans moet zijn en dat je lekker in je vel moet zitten. Dat is het allerbelangrijkste!
Tropisch ontbijtje
Ingrediënten:
– 30g havermout
– 120 ml water
– ½ mango
– 1 tl maple syrup
– 80g magere kwark
– 1 passievrucht
Bereidingswijze:
– Meng de havermout samen het water. Verwarm dit mengsel nu op een laag pitje voor ongeveer 5 minuten tot het de gewenste dikte heeft.
– Pureer nu de mango met een staafmixer tot een glad beslag.
– Als de havermout klaar is laat je hem afkoelen. Daarna meng je hem met 1 tl maple syrup.
– Dan ga je het ontbijtje laagje voor laagje opbouwen. Doe dit als volgt: kwark, havermout, mango. Doe dit tot je geen laagjes meer kunt maken. Eindig met de mango.
– Doe als laatste de binnenkant van de passievrucht op de mango.
– Geniet nu lekker van je zomerse ontbijtje!
P.S. houd je ingrediënten over? Maak er een lekkere zomerse smoothie van!