ontbijttaart havermout

Deze ontbijttaart-havermout is zo lekker. Niet alleen voor ontbijt maar ook voor tussendoortje. meeneem lunch voor naar school/ werk. Dus nu nog meer reden om die havermelk zelf te maken! de melk is een perfecte gezonde basis voor pannenkoeken, smoothies of havermoutpap.de melk is zeker 3 dagen houdbaar in de koelkast. en met de pulp die je overhoud maak je deze heerlijke taart. recept voor pannenkoeken komt er ook aan.

nodig;

500 Gr pulp (overblijfsel) van havermelk
100 Gr kastanjemeel
2 el kokosmeel
4 eieren
60 Gr roomboter ( of kokosolie )
2 el chiazaad
2 el hennepzaad
4 el kokosbloesemsuiker
3 el kokosrasp
2 tl vanillepasta ( of poeder )
1 el wijnsteenbakpoeder
1 tl baking soda

simpel ………zet de oven op 160 graden

meng eerst het de eieren , kokosbloesemsuiker en de boter ( of kokosolie ) goed door elkaar met de mixer.

Meng nu alle ingrediënten door elkaar en roer goed…..
deze taart is NIET zoet…..
houd je van zoet? voeg er dan nog wat gedroogd fruit erbij. bij gedroogde vijgen, dadels, rozijnen of honing en eventueel wat noten….

bekleed de bodem van de appeltaartblik met bakpapier en vet de randen in met boter of met kokosolie.

zet de taart in de oven en bak af in 25-30 min.

versier de taart met pure chocolade en wat cacao nips

One thought on “ontbijttaart havermout

Comments are closed.