Amandelmelk

Amandelmelk maken we gewoon zelf. Moeilijk? Welnee! Dat kan jij ook. En het amandelpulp wat je overhoud dat gooi je niet weg natuurlijk. Want daar maak je heerlijke recepten van.  Kijk hieronder het recept voor nog meer amandelpulp-recepten. De amandelmelk kan je zeker 3-4 dagen bewaren in de koelkast. maak van de melk de heerlijkste havermoutpap of ontbijtsmoothie.

Nodig: test

200 Gr blanke amandelen
2 medjouldadels
1 liter water
Doe dit in de blender en laat het een uur staan, dan 5 tot 7 min laten mixen. Nu door een theedoek in een zeef en overgieten in glazen flesjes. Klaar….. De rest wat je over houdt is pulp. Dit laten we nu indrogen op de theedoek, want daar kan je van alles mee maken.

recepten met amandelpulp:

marmercake

Citroen bananenbrood

bananenbrood

crackers (vervang 100gr amandelmeel voor 120 gr goed uitgelekt  amandelpulp)

liga

granola ( roer de pulp door het granola racept en bak lekker mee! heerlijk! )

kruidencake

amandel-bananencake

een ander recept wat ik ook vaak maak is;

100 Gr ( garneer) amandelen  dat zijn blanke en gehalveerde amandelen

met 2 el hennepzaad, 2 medjouldadels plus 1 liter water

Doe dit in de blender en laat het een uur staan, dan 5 tot 7 min laten mixen. Nu door een theedoek in een zeef en overgieten in glazen flesjes. Klaar…..

ook nog lekker met 2 eetlepels kokosrasp