Tomaat-Pompoensoep

Tomaat-Pompoensoep

Er was eens een dag dat ik niet kon kiezen. Dat heb je wel eens he? Eet ik nu tomatensoep of eet ik nu pompoensoep. Ik kon maar niet kiezen dus voegde deze twee samen en er kwam iets heerlijks uit! tadaaaaaaa Tomaat-Pompoensoep!! Makkelijk te maken en je huis ruikt heerlijk! het lijkt wel feest. veel kookplezier en eet smakelijk.
Tomaat-Pompoensoep

Ingrediënten;

1 biologische flespompoen
5 trostomaten
2 uien
2 tenen knoflook
wat takjes rozemarijn
vers gemalen peper en zout
2 el kokosolie
1 liter bouillon ( gemaakt van 1 liter water en 2 bouillonblokjes )

Hoe maak je het?

Zet de oven op 200 graden.

De pompoen schillen en in stukken snijden.
De tomaten in vieren en snij 1 ui in grove stukken. Doe de pompoen, tomaat en de ui in een ovenschaal met kokosolie en wat takjes rozemarijn en wat gemalen peper en zout.
Zet dit in de oven voor 30 min. Let op! af en toe om scheppen.

Als dit in de oven staat gaan we met de bouillon aan de slag.

Uitje snipperen, knoflook fijn snijden. Dit met de rozemarijn kort laten smoren in de pan met kokosolie. Bouillon erbij… En zachtjes laten koken. Als de ovengroentes klaar zijn kan het bij de bouillon geschept worden. Even mee laten koken (15 min), dan mix je het fijn met de staafmixer. Nog wat vers gemalen peper erbij en klaar.

Garneer met lekkere olijfolie en wat Pecorino!

kijk hier voor meer soep-recepten

Eet smakelijk !!!