Havermout pannenkoekjes
Nodig
1 banaan
2 eieren
150 ml amandelmelk
120 gr havermout
Samen in de blender en bakken in de kokosolie
Speltpannenkoeken
250 gr speltmeel
500 ml plantaardige melk
2 eieren
en een beetje zout
optie: 1 zakje vanille suiker
Zoete dadel pannenkoeken
Deze pannenkoekjes zijn al heerlijk zoet van hunzelf! Lekker met yoghurt en fruit mmmmm
Nodig:
2 of 3 medjouldadels
1 banaan
1 ei
1 cup havernout
1/2 cup boekweitmeel
1 cup amandelmelk
Doe alles in een hoge kom en blender alles tot een mooi beslag. Bak 3 kleine hoopjes tegelijk in een grote koekenpan met kokos- of olijfolie. Aan beide kanten mooi bruin? Klaar!!!
Omdat ik bijna geen brood eet en dus veel havermout eet, is een keer een pannenkoek ook erg lekker. Hieronder een gezonde versie van pannenkoeken met boekweit. Boekweit is gezonder dan gewone tarwe, is glutenvrij en het veroorzaakt minder hoge suikerpieken in het bloed. Het is rijk aan eiwit en magnesium.
Boekweitpannenkoeken met amandelmeel
Nodig:
120 gr boekweitmeel
120 gr amandelmeel
4 eieren
500 amandelmelk
1 eetlepel bakpoeder
scheutje olijfolie
Meng alles tot een glad beslag, bak de pannenkoeken in olijf- of kokosolie. Eet de pannenkoeken met zoet of hartig: spek, kaas, roerbakgroente, stroop, jam, zelfgemaakte fruitsiroop etc.
Boekweit pannenkoeken
150 gr boekweitmeel
3 eieren
400 ml amandelmelk
1 tl kaneel
en olie om in te bakken (kokosolie of olijfolie)
Doe de meel, bakpoeder en kaneel in een kom. Roer dan de eieren en de melk er door tot een glad beslag. Bakse!!!
Deze pannenkoeken zijn lekker met eigen gemaakte siroop of jam.
Banaanpannenkoek
prak 1 banaan
dan twee eitjes er door roeren
beetje kaneel erdoor
Bak hier een klein pannenkoekje van, lekker met ahornsiroop/rijststroop op honing. Dit is echt een powerrrrr ontbijt. Voor nog wat extra’s kun je er ook nog chiazaad en/of hennepzaad door doen!
Courgette pannenkoekjes
180 gr boekweitmeel
1 flinke tl kaneel
mespuntje zeezout
2 tl bakpoeder
3 eieren
1 grote courgette (geraspt)
3 el ahornsiroop of honing
100 ml amandelmelk of rijstemelk
Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng het goed. Dan alle andere ingrediënten er bij en mix het tot een mooi beslag. Je neemt een grote koekenpan en doet daar wat kokos- of olijfolie in. Schep daar 4 kleine hoopjes beslag in. Bak de pannenkoekjes op middel-hoog vuur aan beide kanten ongeveer 2 minuutjes.
Eet de pannenkoekjes met gezonde stroop of met kaas of met fruit het kan allemaal. Eet smakelijk!