Pannenkoeken

pannenkoeken

Havermout pannenkoekjes

Nodig

1 banaan
2 eieren
150 ml amandelmelk
120 gr havermout

Samen in de blender en bakken in de kokosolie

Speltpannenkoeken

250 gr speltmeel
500 ml plantaardige melk
2 eieren
en een beetje zout
optie: 1 zakje vanille suiker

Zoete dadel pannenkoeken

Deze pannenkoekjes zijn al heerlijk zoet van hunzelf! Lekker met yoghurt en fruit mmmmm

Nodig:

2 of 3 medjouldadels
1 banaan
1 ei
1 cup havernout
1/2 cup boekweitmeel
1 cup amandelmelk

Doe alles in een hoge kom en blender alles tot een mooi beslag. Bak 3 kleine hoopjes tegelijk in een grote koekenpan met kokos- of olijfolie. Aan beide kanten mooi bruin? Klaar!!!

Omdat ik bijna geen brood eet en dus veel havermout eet, is een keer een pannenkoek ook erg lekker. Hieronder een gezonde versie van pannenkoeken met boekweit.  Boekweit is gezonder dan gewone tarwe, is glutenvrij en het veroorzaakt minder hoge suikerpieken in het bloed. Het is rijk aan eiwit en magnesium.

Boekweitpannenkoeken met amandelmeel

Nodig:

120 gr boekweitmeel
120 gr amandelmeel
4 eieren
500 amandelmelk
1 eetlepel bakpoeder
scheutje olijfolie

Meng alles tot een glad beslag, bak de pannenkoeken in olijf- of kokosolie. Eet de pannenkoeken met zoet of hartig: spek, kaas, roerbakgroente, stroop, jam, zelfgemaakte fruitsiroop etc.

Boekweit pannenkoeken

150  gr boekweitmeel
3 eieren
400 ml amandelmelk
1 tl kaneel
en olie om in te bakken (kokosolie of olijfolie)

Doe de meel, bakpoeder en kaneel in een kom. Roer dan de eieren en de melk er door tot een glad beslag. Bakse!!!

Deze pannenkoeken zijn lekker met eigen gemaakte siroop of jam.

Banaanpannenkoek

prak 1 banaan
dan twee eitjes er door roeren
beetje kaneel erdoor

Bak hier een klein pannenkoekje van, lekker met ahornsiroop/rijststroop op honing. Dit is echt een powerrrrr ontbijt. Voor nog wat extra’s kun je er ook nog chiazaad en/of hennepzaad door doen!

Courgette pannenkoekjes

180 gr boekweitmeel
1 flinke tl kaneel
mespuntje zeezout
2 tl bakpoeder
3 eieren
1 grote courgette (geraspt)
3 el ahornsiroop  of honing
100 ml amandelmelk of rijstemelk

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng het goed. Dan alle andere ingrediënten er bij en mix het tot een mooi beslag.  Je neemt een grote koekenpan en doet daar wat kokos- of olijfolie in. Schep daar 4 kleine hoopjes beslag in. Bak de pannenkoekjes op middel-hoog vuur aan beide kanten ongeveer 2 minuutjes.

Eet de pannenkoekjes met gezonde stroop of met kaas of met fruit het kan allemaal. Eet smakelijk!