Duitse flammkuchen van een Mexicaanse wrap met Hawaiiaans beleg in een Hollandse keuken. Als dat geen fusion is… Maar dat is helemaal niet belangrijk, het belangrijkste is dat het superlekker is! Dit makkelijke recept valt ongetwijfeld in de smaak bij de kinderen en je hebt het zo gemaakt! Recept voor 1 flammkuchen. Volwassenen eten er ieder wel 1, kinderen misschien een halve. Lekker met een salade of wat komkommer erbij.
INGREDIËNTEN
1 vel flammkuchen-deeg of wrap (zie kader onderaan)
75 g crème fraîche
2 plakjes ham
50 g ananas in stukjes
40 g geraspte jonge of belegen kaas
RECEPT
1. Verwarm de oven voor op 270 graden. De heteluchtoven haalt deze temperatuur vaak niet, maar de stand voor de elektrische oven wel.
2. Besmeer het flammkuchen-deeg met de crème fraîche. Snijd de ham in kleine stukjes. Beleg de kuchen (of wrap) met de stukjes ananas, ham en de geraspte kaas.
3. Plaats 5 minuten in de gloeiendhete oven en klaar is je heerlijke flammkuchen!
FLAMMKUCHEN-DEEG
Flammkuchen-deeg is heel dun. Daardoor is het supersnel gaar en wordt het niet te machtig. Flammkuchen-deeg kun je soms kant-en-klaar kopen, maar veel supermarkten hebben dit nog niet in het assortiment. Wraps zijn echter een prima vervanger! Je kunt ze overal krijgen en ze doen het super als bodem voor je flammkuchen!