300 gram speltmeel
1 el wijnsteenbakpoeder
1/4 tl himalaya zout
1 tl grove peper
1 el oregano
50 gram roomboter (kokosolie kan ook prima)
125 gr kokosyoghurt ( of yoghurt naar keuze)
150 gr rauwe pompoen stukjes
4 eieren
100 gr proteïne poeder (eiwit) neutraal
50 gr zongedroogde tomaatjes fijn geknipt
100 gr geraspte courgette
+/- 55 gr walnoten
handje basilicum (vers) fijn geknipt
cakeblik
een vel bakpapier
zet de oven op 175 graden ( let op elke oven is anders)
Doe de yoghurt, eieren, pompoen, boter en de eetlepel oregano in een blender en mix tot een glad beslag. Meng in een andere kom het speltmeel, bakpoeder, courgette, zongedroogde tomaatjes,walnoten, basilicum en het peper en zout. voeg nu het yoghurtmengsel bij het meelmix en mix goed door elkaar heen. ongeveer 2 min. Voeg nu de proteïne poeder (eiwit) erbij en en mix nog even verder.
Snij nog wat plakjes van de courgette en decoreer zo het brood (staat zo leuk)
Bak nu het brood af in +/- 35 min