speltbrood plus is een heerlijk gevuld brood met de zaden en pitten die jij nou net toevallig nog in huis hebt. heerlijk met havermout dus het brood vult goed je hebt niet snel een hongerig gevoel. Ik ben gek op havermout zeker ook als ik wat wil opletten na de feestdagen ( je herkend het vast wel). Heb je nou geen speltbloem of meel in huis? met gewoon tarwemeel en bloem kan dit recept natuurlijk ook!
Speltbrood Plus
Ingrediënten:
250 gr speltmeel
250 gr speltbloem
7 gr gist
10 gr zout
300 gr lauwwarm water
25 gr olijfolie
100 gr zonnebloempitten
70 gr havermout
40 gr lijnzaad
Doe al de ingrediënten in de mixkom en meng met de deeghaak tot een mooie deegbal( ongeveer 6 min). De rest met de hand kneden laat het in de mixkom rusten met een natte theedoek eroverheen (zo ongeveer 2 uur)
Nu nog een keer goed kneden en helemaal uittrekken en dan oprollen tot een broodje. Nu leg je het in een broodblik (ingevet of bekleed met bakpapier) strooi nog wat havermout erover heen en dan afdekken met plastic folie.
Nu weer eens 1 uur laten rijzen. Dan 35 minuten afbakken on de voorverwarmde oven op 200 graden. En dan weet je dat het wachten waard was! zo lekker brood!