spelt pitabroodjes ( 8 stuks )
475 g speltmeel
1 zakje droge gist ( 7gram )
6 gr zout
300 ml warm water
Los de gist op in het water en laat 5 minuutjes staan.
meng alle ingrediënten in een kom en laat de keukenmachine er een mooie deegbal van maken, en laat zo ongeveer 6 min draaien. Met de hand kan natuurlijk ook en kneed dan zo ongeveer 5 min.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Bestuif je werkblad met bloem. Maak er eerst mooie bolletjes van en rol dan uit tot schijfjes van een kleine centimeter dikte (en een kleine 10 cm doorsnede). Laat 40 minuutjes rijzen onder een theedoek.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bekleed 2 ovenplaten met bakpapier. Draai voorzichtig (eventueel met een spatel) de deegschijfjes om en leg ze op de bakplaten. Zet in de oven en laat 10 minuutjes bakken tot ze mooi hol zijn en een gouden kleurtje hebben.
na 5 min “afgekoeld” te zijn, smeer je ze in met wat olie (ik had kokosolie) zo blijft de korst wat zachter.
en oh wat zijn ze lekker!!!