Voor 4 personen:
250 g Basmati rijst
1 eetlepel olie
1 ui, gehalveerd en heel dun geneden
1 rode paprika, in smalle stukjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
450g half om gehakt
1/2 theelepel chilipoeder
175 ml kippenbouillon
2 theelepels maizena
2 eetlepels soyasaus
bosje basilicum
Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat uitstomen.
Verhit de olie in een pan en bak de ui tot het goudbruin is.
Doe knoflook en paprika erbij en bak zo’n 5 minuten.
Voeg het gehakt toe en de chilipoeder en bak tot het gehakt bruin is.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
Meng in een kopje de maizena met 1 eetlepel water en de soyasaus tot een glad papje. Doe dit bij je gehaktmengsel en roer tot het wat dikker begint te worden.
Breng op smaak met wat peper en een bosje fijngescheurde basilicum.
Doe de rijst op de borden en schep er een bergje gehakt overheen.
Garneer met wat extra basilicum.