Spinazie-cashewpesto

Hoi allemaal,

Zin in een pasta pesto, maar dan net even anders? Try this one! En het receptjes is ook nog is helemaal vegan. Eetsmakelijk!

Spinazie-cashew pesto

Ingrediënten:

– 150 ml olijfolie

– 60g rauwe en ongezouten cashewnoten

– 1 handje babyspinazie

– 10 blaadjes verse basilicum

– 25 gr edelgistvlokken

– 2 tl citroensap

– Peper en zout

Bereidingswijze:

– Doe alles (behalve de olijfolie) in een keukenmachine of blender. Zet de keukenmachine/blender aan en voeg langzaam de olijfolie toe. Naar smaak kan je nog basilicum, peper en/of zout toevoegen.

Pasta met spinazie-cashew pesto

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

– Pasta (ik kocht verse volkoren pasta bij de Vapiano voor €2,00.- (180 gr).

– 2 el spinazie-cashew pesto

– 6 zongedroogde tomaatjes

– 1 el pijnboompitten

– Handje rucola

Bereidingswijze:

– Bereid de pasta volgens de verpakking. Warm ondertussen de pijnboompitten op in een koekenpan. Doe daarna de pesto in een pan, zodat het opwarmt. Als de pasta is afgekoeld, dan meng je het met de pesto. Schep de pasta op een bord en garneer met de pijnboompitje, zongedroogde tomaatjes en rucola.

Liefs,

Lisa (@kitchensweetkitchen)