Spelt Wraps

Spelt wraps ( 8 stuks )

basis recept voor spelt wraps. niks geen chemisch smaakje meer! wat is dit lekker en echt zo makkelijk om zelf te maken( eenmaal het perfecte recept te hebben).
dus hup aan de slag! oefening baart kunst. en deze lukt bij mij in 1 keer al!

nodig;

225 gram speltbloem
1/2 tl wijnsteenbakpoeder
1/4 tl zout
120 ml water
60 ml lichte olijfolie

Meng dit alles bij elkaar en maak er een deeg bal van. dek de schaal af met wat plastic folie en laat zeker een kwartier rusten. zoek ondertussen je deegroller op en maak plek op het aanrecht.
zet de koekenpan klaar( geen olie in de pan!) Strooi wat speltbloem op het aanrecht, verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. rol de deeg balletjes uit tot pannenkoekjes met een doorsnee van ongeveer 15-18 cm. gebruik lekker wat bloem, dat werkt lekker makkelijk. Bak ze nu per stuk in de koekenpan op half laag vuur. Elke kant plus minus 2 minuten.

zijn ze klaar? dek af met folie zo blijven ze langer zacht.

de wraps maximaal 1 dag van te voren maken. Afgedekt bewaren buiten de koelkast.

ideaal voor de recepten: Flamkuchen-hawaii – pizza-wraps

One thought on “Spelt Wraps

Comments are closed.