Nodig:
1 courgette
1 aubergine
2 puntpaprika’s
1 rode ui
1 of 2 tenen knoflook
6 roma tomaten
takjes rozemarijn en verse basilicum
blikje tomaten puree
soyaroom
peper en zout
olijfolie
Maak de groentes schoon. Snij de aubergine, courgette, paprika’s en 3 tomaten in dunne plakjes. Snipper de helft van de ui en strooi dit onder op de ovenschaal. Dan een flinke scheut olijfolie op de uitjes. Leg nu de groenten netjes in de schaal. Wat je over hebt ook in de blender. Klaar? Nu de tomatenpuree, knoflook en de tomaten in de blender met soyaroom en nog wat olijfolie. Nu blenderen. Deze saus giet je over de groente heen en strooi je de verse kruiden erover heen. Dan peper en zout er over strooien en nu in de oven op 160 graden (mijn oven is erg heet dus misschien moeten andere ovens op 175 graden) na 20 min de schaal afdekken met aluminiumfolie en dan nog eens 15 min. En klaar is de ratatouille! Heerlijk met couscous pasta of rijst.