pasta romige spinazie

recept

250 gr bruine rijst pasta
1 ui ( gesnipperd )
2 tenen knoflook ( fijn gesneden )
2 flinke handen spinazie
1 avocado
1 bosui
1 tomaat
olijfolie ( de lichte om in te bakken)
Pecorino ( parmezaanse kaas kan ook )
grof gemalen peper en zout
licht aangebakken zaden en pitten.
Kook de rijst zoals het op de verpakking staan.
Bak de ui en en de knoflook in wat olijfolie. Voeg dan de spinazie toe en roerbak door de ui en knoflook heen. zet nu het vuur laag.
Doe de avocado, bosui, tomaat en een flinke scheut olijfolie in de blender. Mix tot een mooie romige massa.
Roer dit door het spinazie mengsel en voeg wat verse peper toe.( hou je niet van lange slierten, knip dan de spinazie wat fijner) roer de de pasta erbij en strooi er lekker veel Pecorino erover met het zaden/pitten mengsel (@jangotjenoten)
serveer direct en geniet!