Pasta Pesto

Pasta Pesto van groene groentes is een heerlijk recept om wat extra groentes te eten. En geloof me het smaakt naar pasta pesto! Dus ook ideaal voor kinderen die niet gek zijn op bijv broccoli of courgette. Je verwerkt ze onopgemerkt in dit heerlijke recept.
Dit recept is ook heerlijk met wat extra rucola salade erbij.

 

Pasta Pesto van groene groentes
Ingrediënten voor 4 personen.

500 gram pasta naar wens (ik had een  glutenvrije variant)
500- 750 gr groene groentes (courgette of peulen of broccoli, sperziebonen)
parmezaanse kaas of pecorino
4 kipfilets (in blokjes)
8 tomaatjes (in stukjes)
flink wat pijnboompitten
olijfolie
peper en zout
Maak de groente schoon en maak ze klein. doe de groente in een pan met water en kook ze in 10- 15 min beetgaar (niet langer!). Giet het af en doe er een scheut olijfolie en flink wat geraspte parmezaanse kaas bij en blender het tot een saus. Kook de pasta, bak de kipblokjes. Als de pasta klaar is, giet je het af en meng je het met de groene “pesto”saus. Roer de pijnboompitten en de kip erdoor heen. Als laatste nog de tomaten stukjes er door heen. Beetje peper en zout.

schep de pasta mooi op vier borden en maak het helemaal af met wat rucola en wat extra geraspte parmezaanse kaas erover!
Bon Appetit!!!

kijk hier voor andere heerlijke recepten