Nodig:
500 gr pasta naar keuze.
2 uien
knoflook
400 gr verse spinazie (fijn knippen voor gebruik)
alpro sojaroom
zongedroogde tomaatjes
1/2 liter bouillon
1/2 plantaardige melk
Italiaanse kruiden
geraspte Pecorino of parmezaanse kaas
eventueel pijnboompitten
Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Verwarm de pan met kokosolie (of gewenste olie), roer dit zo’n 5 min en doe dan de fijngeknipte spinazie erbij. Roer dit erdoor gedurende 3/4 min. Pasta erbij. Roer kort erdoor en doe dan de bouillon en de plantaardige melk erbij. Zachtjes aan de kook brengen en lekker laten pruttelen. De Italiaanse kruiden erdoor roeren. Fijngeknipte zongedroogde tomaatjes erbij. Nu zachtjes laten pruttelen en af en toe omroeren, totdat het vocht bijna is opgenomen door de pasta. Gaat dit te snel en de pasta is nog niet gaar even de deksel erop. Pasta gaar? Alpro Soyaroom erbij en geraspte pecorino of parmezaanse kaas, lekker weer door roeren en eventueel wat zout en peper door. Optie: geroosterde pijnboompitten erdoor. Ook glutenvrij te maken met glutenvrije pasta!
Inspiratie bron: uit het boek Lekkersimpel van @lekkerensimpel (instagram), www.lekkersimpel.com.