Nodig voor 4 personen:
2 preien
3 paprika’s (als het kan verschillende kleurtjes)
1 courgette
klein doosje champignons
paar wortels
knoflook een paar teentje
maar meer groente mag altijd!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
De groente maak je schoon en snij je in grove stukken en leg je in een diepe ovenschaal. Giet de olijfolie of kokosolie erover (ongeveer 3-4 eetlepels) bestrooi met peper en zout en knoflookpoeder. Rooster het geheel 25 min in de oven, roer het af en toe om zodat alles gelijkmatig bruin wordt.
Nodig:
4 kipfilets
sap en rasp van 1 biologische citroen
3 eetlepels verse rozemarijn, plus extra takjes
1 eetlepel verse tijm, plus extra takjes
2 teentjes knoflook geperst
200 gram kers tomaatjes
Meng in een kom de citroenschil met de rozemarijn, tijm en de knoflook. Bestrooi de kip met peper en zout, kerf met een scherp mesje een paar sneetjes in de kipfilets en besmeer met het mengsel (zie foto). Leg de kip tussen de groente, besprenkel met de citroensap en verdeel de tomaatjes rond de kip. Bak nu 15 min in de oven. Leg er dan de extra takjes rozemarijn en tijm erbij en bak nog eens 15 min. en klaar!
Serveer met rijst of verse pasta. Mmmmmmmmm….