Dit is toch wel echt mijn lievelingspasta.citroen-knoflook pasta met gamba’s! die smaken van citroen, knoflook, basilicum en olijfolie is gewoon zo lekker fris en kruidig. een aanrader! een geweldig basis waar je vanzelf je eigen weg in vind. ik eet het met gamba,s en pittige tomatensaus. Maar ook heerlijk met mozzarella en tomaat.
citroen-knoflook pasta met Gamba’s( 4 pers )
ingrediënten
500 gr Spaghetti of Linguine
rasp van 2 citroenen
flinke bos basilicum
5 tenen knoflook
2 el italiaanse kruiden
1 verse peper
flink wat olijfolie
gemalen peper en zout
grote gamba’s 4-5 stuks per persoon is prima
lichte olijfolie
Hoe maak je het?
Spoel de gamba’s af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Neem een mengkom. Rasp hierin de citroenen, scheur de basilicum, schil en snij 3 tenen knoflook in kleine stukjes. Voeg de kruiden, zout en peper erbij.
Roer dit goed door en meng lekker met veel goede olijfolie.
Schil de 2 tenen knoflook en snij in stukjes. maak de rode peper schoon, ontdoe hem van de pitjes en snij ook in kleinere stukjes.
Doe wat lichte olijfolie in de koekenpan en laat goed het worden. voeg de knoflook peper en de gamba’s erbij en bak zo tot dat ze gaar zijn. zet het vuur heel laag.
Verwarm de pittige tomatensaus ( basis tomatensaus met 1 verse peper)
Kook de spaghetti zoals dit op de verpakking staat. Giet dit af, doe dit terug in de pan en meng dit met het basilicum-mengsel. doe de deksel op de pan.
Schep de spaghetti in de vier borden en voeg dan de pittige tomatensaus erop en als laatste de gamba’s
bon appétit !!