bloemkoolrijst

Deze bloemkoolrijst viel mij dus zeker niet tegen. Het weerhield me altijd om dit te maken omdat ik dacht dat dit echt niet lekker was. Mis dus, het is super lekker en perfect als je wat minder koolhydraten wit eten. Dus ik zeg proberen maar! Gekeurd door onze kinderen en proefde geen bloemkool!

dit is voor 2 personen

1 bloemkool
1 ui
2 tenen knoflook
1 prei
1 puntpaprika ( staat er niet bij op de foto maar die had ik niet in huis )
2 bosuitjes
1 flinke eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel kurkuma of kerriepoeder
wat gemberpoeder
en een scheutje ketchapmanis

Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine. Zodat het lijkt op rijstkorrels.
snij de ui, knoflook, paprika, prei en de bosui in stukjes.
Neem een koekenpan, doe er wat olijfolie in en zet het gasfornuis aan…….
fruit nu de ui en de knoflook, voeg al een beetje ketchapmanis erbij, dan de paprika, prei, en bosui erbij en roerbak lekker even mee. zeker 5 minuten. dan als laatste de bloemkool erbij en goed mee roerbakken. voeg de kruiden en de ketchapmanis erbij en roer goed door. zet het vuur dan half en laat nog rustig even bakken. bak nu eventueel een eitje erbij. eetsmakelijk!

klik hier voor nog meer Bloemkoolpizza of  Bloemkoolrijst

One thought on “bloemkoolrijst

Comments are closed.