dit is voor 2 personen
1 bloemkool
1 ui
2 tenen knoflook
1 prei
1 puntpaprika ( staat er niet bij op de foto maar die had ik niet in huis )
2 bosuitjes
1 flinke eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel kurkuma of kerriepoeder
wat gemberpoeder
en een scheutje ketchapmanis
Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine. Zodat het lijkt op rijstkorrels.
snij de ui, knoflook, paprika, prei en de bosui in stukjes.
Neem een koekenpan, doe er wat olijfolie in en zet het gasfornuis aan…….
fruit nu de ui en de knoflook, voeg al een beetje ketchapmanis erbij, dan de paprika, prei, en bosui erbij en roerbak lekker even mee. zeker 5 minuten. dan als laatste de bloemkool erbij en goed mee roerbakken. voeg de kruiden en de ketchapmanis erbij en roer goed door. zet het vuur dan half en laat nog rustig even bakken. bak nu eventueel een eitje erbij. eetsmakelijk!
klik hier voor nog meer Bloemkoolpizza of Bloemkoolrijst
One thought on “bloemkoolrijst”
Comments are closed.