bloemkoolpizza

bloemkoolpizza

Deze bloemkoolpizza stond al heel lang op mijn to-do list. En volgens mijn hebben al die recepten de zelfde basis. bloemkool, ei, kaas, peper, zout en kruiden.
Dus ik ging aan de slag. Ik ben wel lui geweest want ik heb een bak bloemkoolrijst bij de albert heijn gehaald. Hier zit 400 gram in. Maar de volgende keer haal ik een bloemkool en die maal ik in de blender fijn. Net zo makkelijk! maar hier het beloofde recept van de bloemkoolpizza.

 

Nodig voor twee bodems

400 gr bloemkool ( fijn gemalen )
2 eieren
100 gr geraspte kaas ( ik had pecorino )
peper en zout
italiaanse kruiden.

 

Hoe maak je het?

Zet de oven op 180 graden.

Eerst koken we de bloemkool voor 3 min. Dan laat je deze goed uitlekken in een zeef met een theedoek. Na 10 min knijp je de bloemkool even goed uit en doe je deze in een kom.

Rasp de kaas en voeg dit bij de bloemkool. twee eieren erbij.
Dan flink wat peper en een weinig zout.
Als laatste een eetlepel italiaanse kruiden.
Roer dit alles goed door.

Bekleed twee taart bodems met bakpapier en bevestig de ringen er gewoon weer om.
Verdeel de massa over de twee bodems. strijk glad met een lepel.
Zorg dat de zijkanten mooi gelijk zijn en een dik. Maak er een mooi dunne, ronde bodems van.

Nu kunnen we èèn voor èèn gaan bakken.

Bak de bodem in ongeveer 15-20 min bruin.
wil je een wat knapperige bodem? draai dan de bodem om op het bakpapier en bak nog 5 min.

Nu kan de ander bodem in de oven. Kijk HIER voor snelle gezonde tomatensaus!!

En doe daarna nog meer lekkers op je pizza!! bak na het kleden van je pizza de bodem nog 10 min terug in de oven op 200 graden! tot dat alles lekker bruin is!  bon appetit!

 

2 thoughts on “bloemkoolpizza

  1. Pingback: bloemkoolrijst

Comments are closed.