dit heerlijke recept ‘ peermeneer’ is van @eefsfood mijn instagram dochter. Dit recept is de bom! ik ben gek op geitenkaas en dan dat zoete van de peer, het zoutje van de noot en balsamico mmmm het water loopt me alweer in mijn mond!
voor meer geweldige recepten moet je echt even op haar website kijken!!
nodig;
3 rijpe peren (geschild),
3 plakjes bladerdeeg (ontdooid),
1 el verkruimelde pistache nootjes
balsamico stroop
30 gram zachte geitenkaas
1 geklutst ei voor de glans
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Steek het bladerdeeg uit tot een cm rondom de peer.
Schil de peren.
Verkruimel een deel van de geitenkaas over de plakjes bladerdeeg. Snij dan het onderste gedeelte van de peer af en zet deze op de bladerdeeg plakjes. Maak van het overgebleven deeg een opstaand randje. Bak de taartjes mooi bruin in ongeveer 20 minuten. Laat dan afkoelen en verkruimel de rest van de geitenkaas er overheen. Swirl er wat balsamico stroop overheen en maak af met de pistache nootjes. Eet smakelijk!