Waar ik en met name iedereen in het gezin erg blij van wordt hier in huis is vers gebakken brood met smeerseltjes. Daarom moet ik dit ook echt met jullie delen. Roomboter is bij ons in huis niet weg te denken. Maar dan wil ik wel lekkere roomboter natuurlijk. Lurpak is zo’n eentje die ik vaak koop. Lurpak roomboter wordt gemaakt van de verste room en heeft een unieke fris romige smaak.
Ik weet dat omdat ikzelf naar een meeting ervan ben geweest en alles heb gezien.
Maar terug naar het Good-Food moment. Vind je het moeilijk als je visite krijgt? En in de stress schiet voor borrelhapjes? De borrelplank voor jou (en het hele gezin). Ik ga met jou mijn geheim delen van de perfecte recepten voor een succes verzekerd gezellig avondje. Ik deel eerst de roomboter-smeersels die wij erg lekker vinden hier in huis.
Roomboter-smeersels
Kruidenboter
nodig;
100 gr gezouten roomboter (lurpak)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
wat vers gemalen peper
2 eetlepels verse kruiden ( bieslook, peterselie en koriander)
Doe alles in een kommetje en prak alles door elkaar.
Schep het over in een mooi bakje en zet ik de koelkast totdat je het gebruikt.
Italiaanse boter
100 gr gezouten roomboter (lurpak)
5 zongedroogde tomaatjes ( fijngeknipt )
1 teentje knoflook (uitgeperst)
1 tl italiaande kruiden
wat vers gemalen peper
Doe alles in een kommetje en prak alles door elkaar.
Schep het over in een mooi bakje en zet ik de koelkast totdat je het gebruikt.
truffel roomboter
100 gr gezouten roomboter (lurpak)
1 tl truffel olie
1 el zwarte olijven ( fijn gesneden)
eventueel 1 el vers geraspte zwarte truffel
Doe alles in een kommetje en prak alles door elkaar.
Schep het over in een mooi bakje en zet ik de koelkast totdat je het gebruikt.
Nu deel ik het recept van het lekkerste borrelbrood wat er bestaat ( vind ik dan hè) En geloof me het is echt niet zo moeilijk te maken! lees alles goed en waan je een keukenprinses en echt de complimentjes komen vanzelf!
Borrelbrood (basis)
ingrediënten:
500 gram speltbloem
1 zakje gist ( 7 gram )
9 gram zout
100 gr ongezouten Lurpak roomboter
250 gr melk naar keuze
sesamzaad en maanzaad
ovenschaal
bakpapier
Hoe maak je het?
Doe het bloem, gist, roomboter, melk en zout in de mengkom ( van de keukenmachine ) en laat het kneden tot een deegbal. Zeker 5-6 minuten. Zet dan de deegbal weg in een kom met een natte theedoek eroverheen, en laat 2 uur rijzen.
Zijn de twee uur om? Verdeel dan het deeg in 9 stukken . Maak van elk stukje een bolletje. Bekleed een ovenschaal of blik met bakpapier en schik hierin de bolletjes tegen elkaar aan. Besmeer het brood met wat roomboter en bestrooi met wat zaden die je in huis hebt. Ik heb maanzaad en sesamzaad gebruikt. Laat het geheel nog half uurtje rijzen onder een theedoek
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Als het uur om is doe je het brood 30 minuten in de oven.
Kijk af en toe of het brood niet te bruin wordt. zet dan de oven iets lager.
variatie;
— doe eens wat fijngeknipte zongedroogde tomaatjes en itaiaanse kruiden door het deeg.
— doe eens wat fijngeknipte olijven en tijm door je deeg.
— doe eens anijszaad en wat honing door je deeg.
— doe eens wat rozijnen door je deeg.
Dit is ons Good-food moment met de lurpak roomboter. Wil jij ook je Good-food moment delen?
Doe dit op social media met #Lurpak #roomboter
Doe mee en win een roodtrip naar Denemarken! lees hier verder!!