Paasstol

paasbrood

Ik vind zo’n stol altijd zo lekker, dus wilde ik hem zelf maken op een gezonde manier. En gelukt, deze is echt super gelukt. Ik ben er helemaal blij mee.

nodig voor de spijs;

150 Gr. Amandelmeel

50 Gr. Kokosbloesemsuiker ( of honing)

sap van 1 limoen

1 ei

alles in een blender tot er een bal ontstaat, laat het opstijven in de koelkast.

nodIg voor het brood;

300 gram meel naar keuze

3 el kaneel

1 el bakpoeder

175 Gr kwark naar keuze ik had geitenkwark

1 banaan

5 medjouldadels

hand rozijnen

hand cranberries

klein handje gekneusde walnoten

klein handje hazelnoten gehakt

en voor erop  amandel schaafsels

meng eerst de yoghurt, banaan en de dadels met een blender of staafmachine. Voeg dan het meel,bakpoeder ,kaneel erbij en mix met de deeghaken . Dan de rest erbij en lekker goed blijven mixen tot een mooi deeg. Maak het deeg plat op de aanrechtblad, voeg dan het spijs in het midden van het deeg toe. Klap het deeg dicht . Er mag geen spijs uitsteken. Dan leg je het brood in een ingevette groot broodblik. Vet het brood in op de bovenkant met kokosolie en strooi dan de amandelschaafsels er over heen. Zet het brood in de onvoorverwarmde oven. Zet dan de oven op 190 graden en bak het brood in 30 min gaar!