Burrito-ovenschotel

Burrito-ovenschotel is hier tegenwoordig èèn van de favorietjes. Makkelijk te maken en zo klaar! zonder pakjes en zakjes is dit gerecht veel lekkerder en nog gezonder ook! je kunt ook nog meer groente toevoegen aan de saus bijv. courgette of zwarte bonen.
De vulling van de Burrito-ovenschotel  is de zelfde vulling die ik voor taco’s gebruik! dus mocht je teveel vulling hebben, vries dit in voor een andere keer.

Burrito-ovenschotel

Wat heb je nodig?

500 gr runder gehakt
1 ui
2 puntparprika’s
1 teentje knoflook
1 prei
1 blikje tomatensaus 140 gr ( of lekker zelfgemaakte gebruik dan zeker 5 eetlepels )
2 eetlepels mexicaanse kruiden ( themanwithepan, greengypsie of jonnieboer )
250 ml water
8-12 mini wraps
geraspte kaas

koekenpan
ovenschaal

hoe maakte het?

Schil de ui en snij in kleine stukjes en pel de knoflook. Was dan de paprika’s en de prei en snij deze in kleine stukjes.
Pak een koekenpan en doe hier wat olie in. Doe de uitjes in de pan en bak deze even 2 min. Doe nu het gehakt erbij en rul deze gaar samen met de ui. Voeg nu de rest van de groentes erbij.
Bak dit samen zo 5 min en doe dan de tomatenpuree of verse tomatensaus erbij met het de mexicaanse kruiden en het water. Is de saus te dik? voeg er dan nog wat water bij. Laat dit lekker pruttelen totdat de groentes gaar is.
Snij nu de wraps door midden. Vul een halve wrap met een lepel vulling en rol het zo op dat het net een mini patat zakje is. En schik dit in een ovenschaal net zoals op de foto. Herhaal dit totdat de wraps op zijn. De vulling die over is ( als het niet zoveel vulling meer is) lepel je nog in de wraps erbij. Heb je teveel vulling over? vries dit dan in voor de taco’s bijv…..
Nu als laatste nog de geraspte kaas erover strooien en dan kan de buritto-ovenschotel de oven in 15-20 op 180 graden. totdat het lekker bruin en knapperige bovenkantjes heeft.

serveer dit op tafel met ijsbergsla, tomatenblokjes en stukjes komkommer!!

Eet smakelijk!

kijk hier voor nog meer lekker warm eten