Nodig voor de bodem (let op dit deeg moet minimaal een uur rusten in de koelkast)
250 gram havermout
snuf zout
3 flinke eetlepels speculaaskruiden
4 el agavesiroop
100 gram kokosolie
2/3 el sinasappelsap
Meng eerst de droge ingrediënten en voeg dan de rest toe. Blijf kneden tot je een mooie deegbal krijgt. Doe dit in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Nu de vulling gelijk maken, dan kan deze ook even lekker intrekken.
Nodig voor de vulling:
3 appels geschild en in kleine stukjes
rasp van 1 biologische sinaasappel
4 el sinaasappelsap
10/12 gedroogde abrikozen in kleine stukjes
Meng dit alles goed door elkaar en laat ook even rusten. Haal nu het deeg uit de koelkast en kneed nog even en bekleed nu de bakblik met ongeveer 2/3 van het deeg. Doe de vulling er in en pak nu de rest van het deeg. Rol het plat tussen 2 bakpapieren in. Doe dit on top. Prik met een vork gaatjes erin en bestrijk met wat plantaardige melk. Nu afbakken in de voorverwarmde oven op 160 graden in ongeveer 40/45 min.