Dit glutenvrij notenbrood is een super vervanger voor het gewone brood. Dit brood bevat geen gluten en en geen gist of iets dergelijks. Pure ingrediënten en laten we daar nou net van houden. dit brood kwam ik tegen in het Good Food boek van Laurianne Ruhé. Ik moest het gewoon gelijk maken en dook s’avonds laat nog de keuken in! Ik was zo verrast van het resultaat dat ik het nu al verschillende keren heb gemaakt en nu mijn eigen versie er van heb gemaakt (natuurlijk).
Het glutenvrij notenbrood is echt binnen een half uurtje klaar, dus echt zo gemaakt. Geen moeilijke ingrediënten, al zeg ik het zelf dus ju kunt gelijk aan de slag! Heerlijk voor ontbijt maar ook zeker ideaal om mee te nemen voor de lunch in je broodtrommeltje.
glutenvrij notenbrood
Ingrediënten;
150 gram rauwe gemengde noten
60 gram havermeel of boekweitmeel
35 gram amandelmeel ( een handje is dat )
50 gr pompoenpitten
50 gr zonnebloempitten
2 flinke eetlepels chiazaad
4 eieren
Himalaya zout
plus 5-6 gedroogde vijgen in stukken geknipt
cakevorm (ongeveer 1 ltr)
bakpapier
Hoe maak je het?
Zet de oven op 200 graden.
Doe al de ingrediënten in een mengkom en doe dan wat zout bij. Meng alles goed door elkaar.
Bekleed het cakeblik met het bakpapier.
Vul de vorm met het mengsel en bak het glutenvrij notenbrood af in ongeveer 20 minuten gaar. Laat het glutenvrij notenbrood afkoelen op een rooster. Snijd het in mooie plakjes en bewaar in een trommeltje in de koelkast.
Dit brood is ook prima in te vriezen!!
oh en beleg dit brood zowel met zoet of hartig! echt zo lekker!