Ik ben Chantal, nog een paar dagen 30 jaar, heb een dochtertje van vijf en woon in het midden van Nederland.
Naast mijn sociale leven, mijn drukke baan, sporten en de aandacht die ik geef aan mijn dochtertje heb ik nog een hobby waar ik heel veel tijd aan besteed: Eten! En uiteraard het maken ervan.
Dit klinkt allemaal wat druk, maar ik ga nou eenmaal goed op een beetje chaos in mijn leven.
Laat ik vooropstellen dat ik alles eet, maar alles waar ook maar enigszins iets van chocolade in zit, vind ik nóg meer feestelijk.
Al een aantal dagen lag er een zakje Maltesers in mijn keukenkastje. Zo lekker, deze chocoladeballetjes!
Een collega vroeg mij ze eens te gebruiken in een recept. Dat besloot ik te doen en zo kwam dit goddelijke Malteser-Bananenbrood uit de oven rollen.
Wanneer je net zo gelukkig wordt van chocolade als ik en je bent ook nog eens fan van bananenbrood, dan zou ik dit exemplaar een keertje proberen binnenkort, want: supersimpel én te lekker.
Malteser-Bananenbrood
Ingrediënten:
150 gram biologische havermout
2 bananen (250 gram)
25 gram Isolaat perfection Cookies & Cream @bodyenfitshop
16 gram bakpoeder
100 ml eiwit @twochicksnl
1 ei (55 gram)
75 gram maltesers
Hoe maak je het?
Doe de gemalen havermout, eiwitpoeder en bakpoeder in een kom en roer deze goed door elkaar.
- Pureer de banaan met een staafmixer
- Voeg aan de banaan het ei en het eiwit toe en mix nog eens goed
- Giet het bananenmengsel bij de havermout en maak hier een geheel van
- Doe er eventueel nog wat zoetstof bij, wanneer je van bijzonder zoet houdt
- Schenk het geheel in een cakevorm van 28 centimeter
- Verdeel vervolgens de Maltesers erover en prik deze vervolgens in de cake (zo zakken ze niet allemaal naar de bodem)
30-35 minuutjes op 180 graden, even af laten koelen ennnn: eten maar!
Liefs, Chantal ( volg me ook op instagram)
Malteser-Bananenbrood
One thought on “Malteser-Bananenbrood”
Comments are closed.